Soluss tafelscherm op school

 

Tneke Verdoes
Leerkracht, remedial teacher en schrijfster

Concentratiescherm geeft rust

“Juf, juf, het werkt echt!”

Tim komt enthousiast mijn werkkamer binnen. Alles beweegt aan Tim. Zeker als hij er opgewonden is. Tim is meestal snel afgeleid op school en heeft moeite om zicht te concentreren. Tim is door zijn ouders in mijn remedial teaching praktijk aangemeld, omdat ze naar handvatten zochten. “Juf, juf, het werkt echt!” Blij doet Tim verslag van de afgelopen week. Samen met zijn eigen juf hebben ze een week de Soluss op proef gehad. Als remedial teacher en beelddenkspecialist weet ik dat sommige kinderen meer prikkels dan andere kinderen verwerken. Geluiden, geuren, bewegingen om hen heen kunnen beelden oproepen die onhandig zijn als je geconcentreerd moet werken. Een simpele en doeltreffende oplossing is gebruik te maken van de Soluss. De hoge zijkanten zorgen voor voldoende afscherming en doordat de zijkanten over de tafel uitsteken, word Tim ook niet afgeleid door de buurman. Het handige magnetische bord zorgt er voor dat zijn juf makkelijk haar visueel ondersteunde instructies kwijt kan, waardoor Tim snel weer aan het werk is. Tim heeft deze week veel van zijn taakjes kunnen afronden binnen de tijd. Te recht dat hij zo blij is.

Arja Bonsink
Orthopedagoog steunpunt Autisme

Zintuigelijke overprikkeling  in de klas

Mensen uit het onderwijs vragen mij regelmatig om advies over hoe je leerlingen met een autismespectrum stoornis het beste kunt begeleiden. Deze kinderen kunnen hoofd- en bijzaken slecht van elkaar scheiden en hebben last van zintuiglijke overprikkeling. De Soluss is een economische en simpele oplossing om snel een rustige werkplek te maken voor een leerling. Ik raad het u van harte aan.

Leerkracht Basisonderwijs

Rustige werkplekken in de klas

"Alle kinderen kunnen goed aan het werk, we hebben zicht op ze en kunnen snel aansturen waar nodig"

We hebben de tafel met het scherm in een rustig hoekje van de klas gezet. Als het nodig is kan de leerling een koptelefoon opzetten, zodat hij nog meer is ‘afgeschermd’ van de groep. De leerkracht kan aangeven dat een leerling achter het scherm moet werken, maar deze kan er ook zelf voor kiezen. Al snel gaven andere kinderen in de groep aan dat ze daar ook graag wilden werken. Na observatie en evaluatie hebben we besloten om meerdere schermen aan te schaffen. Hiermee hebben we in een aantal groepen op onze school een ‘rustige werkplek’ gemaakt.

Onze ervaringen met de Soluss zijn erg positief.

Hermine de Vries
Ambulant begeleider cluster 3

Het Soluss tafelscherm helpt kinderen af te schermen van omgevingsprikkels

Kinderen met werkhoudings- en aandachtsproblemen hebben behoefte aan een rustige werkplek en het structureren van de lesstof. De Soluss biedt hier een eenvoudige oplossing voor en voorkomt dat een kind buiten de klas geplaatst wordt om ‘rustig’ te werken. Ook al legt een leerkracht uit dat dit geen strafmaatregel is maar een hulpmiddel: buiten de klas werken kan een leerling het gevoel geven dat hij wordt buitengesloten.


Hermine de Vries is nauw betrokken geweest bij het Roessingh te Enschede

  • SOLUSS Tafelscherm
    SOLUSS Tafelscherm

    Eigen werkplek met tafelschermHet SOLUSS Tafelscherm geeft kinderen een prikkelarme werkplek, waardoor hun concentratie en werkhouding verbetert. Het tafelscherm is onverwoestbaar en gemaakt van lichtgewicht en duurzaam kunststof,…

    € 209,00
© 2015 - 2024 mijnwerkplekje-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel