Getallenlijnkaarten 1-20 met vingerbeelden

Visueel beeld getalkaarten 1-20

De getal kaarten bieden een visueel beeld van de getallen 1 tot en met 20. Elke kaart bevat niet alleen het cijfer zelf, maar ook een woordbeeld dat het getal weergeeft. Dit helpt leerlingen om verbanden te leggen tussen symbolen, gesproken taal en de plek in de getalrij tot 20. 

Daarnaast bevatten de getalkaarten ook vingerbeelden, die een kinesthetische component toevoegen aan het leren van getallen. Door hun vingers te gebruiken om het juiste aantal aan te wijzen, worden kinderen actief betrokken bij het tellen en krijgen ze een beter begrip van hoe aantallen zich tot elkaar verhouden. De getalkaarten van mijnwerkplekje zijn voorzien van 2 vingerbeelden. Van links naar rechts, beginnend bij de linkerpink (past bij Jamara-rekenen en IJsbergrekenen). En op de andere kant de veelgebruikte vingerbeelden die worden gebruikt bij de meeste overige rekenmethodes. 

Een ander belangrijk onderdeel van de getalkaarten is het kralenrek of kralenketting. Dit is een visueel hulpmiddel dat kinderen helpt om abstracte concepten zoals patroonherkenning en structuur in getallen te begrijpen. Het kralenrek of de kralenketting laat duidelijk zien hoe getallen samengesteld zijn uit andere aantallen door middel van rijtjes kralen.  Dit komt ook weer terug in de rekenmethodes. 

Ten slotte tonen de getalkaarten ook de plaats van het getal op de getallenlijn. Dit helpt leerlingen om een gevoel van ordening en sequencing te ontwikkelen. Door getallen te verbinden met hun positie op de getallenlijn, kunnen kinderen beter begrijpen hoe ze in relatie staan tot elkaar. 

De kracht van getalkaarten

Getalkaarten zijn een krachtig hulpmiddel bij het onderwijzen en leren van getallen 1-20. Ze bieden verschillende visuele beelden, zoals vingerbeelden, woordbeeld, cijfers, kralenrek en de plaats op de getallenlijn. Deze combinatie van visuele ondersteuning helpt kinderen om een dieper begrip te ontwikkelen van de betekenis en structuur van getallen. 

Door gebruik te maken van vingerbeelden worden kinderen actief betrokken bij het tellen en verbinden ze het concept van aantallen met hun eigen lichaam. Het tellen met behulp van vingers vergroot niet alleen hun kinesthetisch bewustzijn, maar helpt ook om patronen en relaties tussen verschillende aantallen te herkennen. 

Het woordbeeld op de getalkaarten helpt leerlingen om symbolen te verbinden met gesproken taal. Dit bevordert taalontwikkeling en helpt kinderen om abstracte cijfers concreet voor te stellen. Door het woordbeeld steeds opnieuw te zien in combinatie met het cijfer krijgen leerlingen een sterker begrip van hoe elk getal geschreven wordt. 

Het kralenrek op de getalkaarten is een visueel hulpmiddel dat kinderen helpt om structuur in getallen te begrijpen. Door rijtjes kralen kunnen ze gemakkelijk zien hoe een groter aantal is samengesteld uit kleinere aantallen. Dit bevordert patroonherkenning en legt de basis voor latere rekenvaardigheden, zoals optellen en aftrekken. 

De getalkaart toont ook de plaats van het getal op de getallenlijn. Dit helpt kinderen om een gevoel van ordening en sequentie te ontwikkelen. Ze begrijpen hoe elk getal zich verhoudt tot andere getallen en hoe ze kunnen bewegen op de getallenlijn. 

Het gebruik van getalkaarten in het onderwijs biedt vele voordelen. Leerlingen kunnen op verschillende manieren met de kaarten werken, waardoor ze aansluiten bij diverse leerstijlen. Door visuele beelden worden abstracte concepten concreet gemaakt, waardoor kinderen beter inzicht krijgen in de wereld van getallen. 

Natuurlijk zijn onze getalkaarten een mooi hulpmiddel in de rekenhoek of de rekenkast. Daarnaast zien we ook dat de getalkaarten worden opgehangen aan de wand. Combineer dit met onze overige rekenmaterialen, zoals het wisbordjes getal van de dag, splitshuisjes en de getallenlijnsticker. Voor het bewegend leren zijn de getallenlijnmatten van mijnwerkplekje ook een fijn hulpmiddel. De getallenlijnmat tot 20 met de 5-structuur sluit naadloos aan. Ook is een getallenlijnmat tot 20 met de even en oneven cijfers. 

Contact

Wil je graag meer informatie over het rekenmateriaal van Mijn Werkplekje? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.

© 2015 - 2024 mijnwerkplekje-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel