• Getallenlijn-sticker 0-20 (10 stuks)
  Getallenlijn-sticker 0-20 (10 stuks)

  De getallenlijnsticker 0-20 met de 5-stuctuur is handig voor op de tafel. Dit geeft de leerling direct visuele ondersteuning. De sticker is van vinyl en hierdoor handig te gebruiken met een whitebordstift.

  € 12,95
 • Getallenlijn-sticker 0-50 (10 stuks)
  Getallenlijn-sticker 0-50 (10 stuks)

  De getallenlijnsticker 0-50 past op de tafel en is voorzien van de 10-structuur. Geeft inzicht en ondersteuning bij het rekenen - Teken de som en wis. Zo is leren leuk

  € 15,95
 • Getallenlijn-sticker 0-100 (10 stuks)
  Getallenlijn-sticker 0-100 (10 stuks)

  De getallenlijnsticker 0-100 met de 10 structuur. Zo heeft de leerling direct visuele ondersteuning. Past op de standaard tafels. Teken de som en wis. Zo is leren leuk

  € 15,95
 • Getallenlijnsticker 0-1000 (10 stuks)
  Getallenlijnsticker 0-1000 (10 stuks)

  De getallenlijnsticker 0-1000 geeft visuele ondersteuning bij getalbeelden van de 50 en 100-tallen, handig voor leerlingen die getallen omdraaien. Getallen zoeken op de getallenlijn tot 1000 is zo leuk. Teken en wis.

  € 15,95

Getallenlijnstickers op de tafel van de leerling

Er zijn veel leerlingen die zonder visuele ondersteuning bijna geen rekenbewerkingen kunnen uitvoeren. De getallenlijn geeft steun en hulp aan kinderen met rekenproblemen. Maar ook aan kinderen die getallen omdraaien. Een getallenlijn aan de wand geeft deze leerlingen vaak niet voldoende steun. 

Getallenlijnstickers zijn een geweldig hulpmiddel om het leren van rekenvaardigheden leuk en interactief te maken. Met deze stickers kunnen leerlingen snel en eenvoudig de getallen op de juiste plek plaatsen, waardoor ze visuele ondersteuning hebben bij het tellen, schrijven van getallen en het optellen of aftrekken. De getallenlijnstickers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo heb je stickers die gaan tot 20, tot 50, tot 100 en zelfs tot 1000. Op deze manier kan je als leraar het materiaal aanpassen aan het niveau en de behoeften van je leerlingen. 

Het gebruik van getallenlijnsticker op de tafel of werkplek van elke leerling heeft talloze voordelen. Ten eerste heeft de leerling visuele steun, waar staan welke getallen en hoe schrijf je de getallen. Daarnaast biedt de sticker ook ruimte voor concrete oefeningen. Leerlingen kunnen sommen opschrijven en uittekenen op de getallenlijn. Ze kunnen bijvoorbeeld optellen door naar rechts te “springen” op de sticker of aftrekken door naar links te “springen”.

Het gebruik van getallenlijnstickers stimuleert ook samenwerking en interactie tussen leerlingen. Ze kunnen met elkaar overleggen over hoe ze bepaalde sommen moeten oplossen, elkaar helpen bij het vinden van strategieën en elkaar uitdagen om complexere sommen te maken. Bovendien maakt het gebruik van getallenlijnstickers rekenen tastbaar en visueel, waardoor het voor leerlingen aantrekkelijker wordt. 

Ontdek hoe deze stickers kunnen bijdragen aan een effectieve en betrokken leeromgeving voor jouw leerlingen! 

Voordelen van het gebruik van getallenlijnstickers

Wanneer het gaat om de instructies en het leren en oefenen van rekenvaardigheden, kunnen getallenlijnstickers een waardevolle toevoeging zijn. Ze bieden verschillende voordelen die zowel de leerlingen als de leraren ten goede komen. Ten eerste geven getallenlijnstickers visuele ondersteuning aan de leerlingen tijdens het werken met getallen. Leerlingen begrijpen beter hoe getallen zich tot elkaar verhouden en hoe ze zich in een reeks ordenen. Dit bevordert niet alleen hun begrip van plaatswaarde, maar ook hun vermogen om nauwkeurig te tellen en patronen te herkennen. 

Daarnaast helpen getallenlijnstickers bij het ontwikkelen van probleemoplossend denken. Leerlingen kunnen sommen opschrijven en vervolgens gebruikmaken van de sticker, de som uittekenen op de getallenlijn en later vaak door alleen te kijken naar de getallenlijn. 

Een ander voordeel is dat getallenlijnstickers een bruikbaar hulpmiddel zijn bij differentiatie in de klas. Met stickers die gaan tot 20, 50, 100 of zelfs 1000 hebben leraren de mogelijkheid om het materiaal aan te passen aan verschillende niveaus en behoeften van hun leerlingen. Hierdoor kunnen ze elk kind individueel begeleiden en ondersteunen bij het leren van rekenen. 

Getallenlijnstickers maken leren leuk en stimulerend. Door de tastbare en visuele aard van de stickers wordt de rekenvaardigheid een interactieve ervaring. Leerlingen worden actief betrokken bij hun eigen leerproces terwijl ze sommen opschrijven, bewegingen maken over de getallenlijn en resultaten controleren. We weten allemaal dat leren door te doen en zelf te ontdekken effectiever is. 

Toepassingen van de getallenlijnsticker in de klas

De getallenlijnstickers bieden talloze mogelijkheden. Ze kunnen op verschillende manieren worden ingezet om het begrip van rekenvaardigheden te versterken. Hier zijn een paar toepassingsvoorbeelden: 

1. Ondersteuning bij lessen over plaatswaarde: Dit kan al in de kleuterklas, de getallenlijnsticker tot 20 in combinatie met onze getallenlijnmat tot 20. Eerst ervaren met je lichaam, vervolgens de vertaalslag maken op de getallenlijnsticker. Leerlingen vinden het prachtig om met een whitebordstift op de sticker te werken. In groep 3 en 4 zou dit met de getallenlijnsticker tot 100 in combinatie met de getallenlijnmat tot 100 goed uit te voeren zijn. 

2. Hulp bij optellen en aftrekken: Leerlingen kunnen sommen opschrijven en vervolgens gebruikmaken van de getallenlijnstickers om stap voor stap door de berekening te navigeren. Dit helpt hen niet alleen bij het begrijpen van de basisprincipes van optellen en aftrekken, maar ook bij het ontwikkelen van strategieën zoals 'springen' op de getallenlijn. 

3. Spel- en groepsactiviteiten: Getallenlijnstickers kunnen ook worden gebruikt voor leuke en interactieve spel- en groepsactiviteiten in de klas. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld in groepen werken om getallengebaseerde spellen te spelen waarbij ze de stickers gebruiken om punten te scoren of strategiespellen waarbij ze stappen nemen op de getallenlijn. 

 

 

Contact

Wil je graag meer informatie over het rekenmateriaal van Mijn Werkplekje? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen. Bestel nu!

© 2015 - 2024 mijnwerkplekje-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel