• -7%

    Leren klokkijken analoog en digitaal (met 2 stiften)
    Leren klokkijken analoog en digitaal (met 2 stiften)

    Leren klokkijken analoog en digitaal op een wisbordje. De hulpklokken zijn handig in te zetten bij het leren klokkijken thuis en op school. De oefenklokken maken de vertaalslag van analoog naar digitaal en andersom.

    € 7,50 € 6,95

LEREN KLOKKIJKEN OP SCHOOL

Hoe kan ik mijn kind leren klokkijken?

Klokkijken is een vaardigheid die in onze moderne samenleving van essentieel belang is. We worden voortdurend geconfronteerd met klokken: op onze telefoons, computers, in het openbaar vervoer, en natuurlijk ook gewoon in huis. Het vermogen om de tijd te kunnen aflezen is niet alleen praktisch, maar het geeft kinderen ook een gevoel van grip op de wereld om hen heen. Klokkijken helpt kinderen bijvoorbeeld bij het plannen van hun dagelijkse routine. Door te weten hoe laat het is, kunnen ze rekening houden met afspraken, zoals schooltijden, sportactiviteiten en speeltijd. 

Waarom vinden kinderen klokkijken lastig?

Het leren klokkijken is voor veel kinderen en dus ook hun ouders of leerkrachten een uitdagend proces. In groep 4 staat klokkijken veel op het rekenprogramma. En veel ouders en leerkrachten ervaren de strijd om klokkijken te leren. Begin daarom niet te vroeg met leren klokkijken. Vanaf 6-7 jaar is het verstandig om te starten met klokkijken. Het klokkijken is en blijft  lastig, er zijn verschillende redenen waarom dit zo lastig kan zijn.

Ten eerste is de abstractie van tijd moeilijk voor kinderen om te begrijpen. Tijd is geen tastbaar iets en kan niet fysiek worden waargenomen. Het idee dat de wijzers op een klok de tijd weergeven, vereist abstract denken en conceptuele vaardigheden die zich nog volop ontwikkelen bij jonge kinderen.

Daarnaast speelt het concept van tijd zelf een rol bij het moeilijkheidsniveau van klokkijken. Voor jonge kinderen is tijd iets wat ze vaak nog niet volledig kunnen begrijpen. Ze leven voornamelijk in het heden en hebben moeite met het onderscheiden van verleden, heden en toekomst. Het begrip van sequentieel denken – dat tijdstippen elkaar in een vaste volgorde opvolgen – vergt cognitieve vaardigheden die nog in ontwikkeling zijn.

Digitaal klokkijken oefenen met leuke spelletjes

Door de komst van onze digitale wereld kunnen onze kinderen eerder digitaal klokkijken. Denk hierbij aan de digitale tijd die ze zien op alle digitale beeldschermen. Wij adviseren om kinderen eerst digtaal klokkijken goed aan te leren en daarna de stap naar de analoge klok te maken.

Digitaal klokkijken oefenen met leuke spelletjes is een fantastische manier om kinderen vertrouwd te maken met het lezen van digitale klokken. Deze leerzame en speelse activiteiten helpen kinderen al op jonge leeftijd om hun digitale tijdsweergave vaardigheden te versterken op een speelse en interactieve manier. Met behulp van educatieve spelletjes en apps kunnen kinderen op een leuke manier leren hoe ze digitale klokken moeten lezen en begrijpen.

Deze spellen zijn speciaal ontworpen om de aandacht van kinderen vast te houden terwijl ze waardevolle vaardigheden ontwikkelen, zoals het aflezen van uren, minuten en seconden op een digitale klok. Door middel van uitdagende levels, beloningspunten en tijdgebonden missies motiveren deze spelletjes kinderen om hun kennis en vaardigheden te verbeteren. Op die manier wordt het leren van digitaal klokkijken niet alleen educatief, maar ook leuk en stimulerend voor kinderen.

Ouders kunnen samen met hun kinderen deelnemen aan deze spelletjes, waardoor ze actief betrokken raken bij het leerproces. Door regelmatig samen te oefenen, kunnen ouders hun kind ondersteunen bij het ontwikkelen van tijdsbegrip en van de digitale tijdsweergave.  Zo kun je je kinderen helpen bij het bouwen aan zelfvertrouwen bij het leren van  lezen van de digitale klok.  Het digitaal klokkijken oefenen met leuke spelletjes is voor niet saai leren klokkijken. In combinatie is het een interactieve en boeiende bezigheid die hun vaardigheden verbeteren terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben. Dit zal niet alleen hun tijdsbeheer verbeteren, maar ook bijdragen aan hun algemene cognitieve groei.

Contact

Wil je graag meer informatie over het rekenmateriaal van Mijn Werkplekje? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.

© 2015 - 2025 mijnwerkplekje-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel