• Woordmaker met whitebordstift
    Woordmaker met whitebordstift

    Met de woordmaker maakt je snel woorden. Je kunt ze direct ernaast opschrijven, op het wisbordje. Compleet met whitebordstift met wisser.

    € 5,95

Met de woordmaker is spelling in groep 3 leuk.

Actief oefenen met woorden maken in groep 2 en groep 3.  Zelf woorden maken, zelf woorden lezen en zelf woorden schrijven.  Vroeger deden we dit met de letterdoos of het klikklakkboekje. Nu werken kinderen graag met een wisbordje. Door te draaien aan de schijven ontstaan er veel woorden en deze kunnen ze direct schrijven op het wisbordje met lijntjes. Veel kinderen vinden zo spelling oefenen leuk!

Wat is  een woordmaker?

De woordmaker is een educatief hulpmiddel dat speciaal is ontworpen voor kinderen in groep 2 en 3 om zelfstandig woorden te kunnen maken. Het bestaat uit schijven met verschillende kleuren en klanken. Er is gebruik gemaakt van de kleuren en klanken van Taal in Blokjes. Met de woordmaker leren kinderen op een leuke en interactieve manier om woorden te maken.

Door simpelweg aan de schijven te draaien, kunnen ze steeds nieuwe combinaties van klanken maken. Ze leren zo spelenderwijs dat letters/klanken samen woorden vormen. Het gebruik van de woordmaker stimuleert niet alleen het taalbegrip en de spelling, maar versterkt ook de creativiteit en het zelfvertrouwen. Ze worden aangemoedigd om zelfstandig nieuwe woorden te bedenken en op te schrijven op het wisbordje met lijntjes. Dankzij het visuele aspect van dit hulpmiddel krijgen kinderen een beter begrip van hoe woorden zijn opgebouwd en welke klanken daarbij horen.

Dit helpt hen bij het leren lezen en spellen in groep 3. De woordmaker is specifiek ontwikkeld voor kinderen in groep 2 en 3, omdat zij zich op deze leeftijd bezighouden met het ontwikkelen van hun fonemisch bewustzijn (het herkennen van individuele klanken in gesproken taal) en het leren spellen van eenvoudige woorden. Door regelmatig gebruik te maken van de woordmaker kunnen kinderen op een speelse manier oefenen en zo hun taalvaardigheden verder ontwikkelen. Kortom de woordmaker is een hulpmiddel dat kinderen in groep 2 en 3 activeert bij het maken van woorden. 

Hoe werkt de woordmaker?

De woordmaker is een eenvoudig maar effectief hulpmiddel waarmee kinderen in groep 2 en 3 zelf woorden kunnen maken. Het bestaat uit 3, door aan de schijven te draaien, kunnen kinderen verschillende letters en klanken combineren om nieuwe woorden te vormen. De woorden kunnen ze aflezen in het leesvenster. Kinderen beginnen door een schijf te selecteren en deze naar de juiste positie te draaien in het leesvenster.

Elke schijf heeft een specifieke kleur die overeenkomt met een bepaalde klank of letter, klinkers (blauw), medeklinkers 2- en 3 tekenklanken (groen, rood en geel), de witte ((aai, ooi, oei, eeuw, ieuw en uw) klanken.  Door verschillende schijven samen te voegen, kunnen kinderen woorden creëren. Eenmaal gecombineerd, kunnen kinderen de samengestelde klanken, de woorden ernaast opschrijven op het wisbordje met lijntjes. Ze kunnen hun geschreven creaties vervolgens lezen en oefenen met hardop uitspreken. Dit maakt leren leuker en gemakkelijker voor jonge leerlingen, omdat ze spelenderwijs worden ondergedompeld in de wereld van klanken en letters.

Daarnaast stimuleert de woordmaker ook de creativiteit van kinderen. Ze zijn vrij om hun eigen combinaties van klanken en letters te maken en kunnen zo woorden creëren die ze interessant vinden. Dit maakt het leren van taal een persoonlijke en betekenisvolle ervaring, waardoor kinderen meer betrokken raken bij het leerproces. In groep 2 en 3 zijn kinderen volop bezig met het ontwikkelen van hun taalvaardigheden. Het is een aanvullend hulpmiddel dat leerkrachten kunnen gebruiken om hun leerlingen te ondersteunen bij het leren lezen, vaak ingezet in de lees-schrijfhoek bij kleuters. 

Contact

Wil je graag meer informatie over het kopen van wisbordjes, wisser of whitebordstiften bij Mijn Werkplekje? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken door ons een mail te sturen (info@mijnwerkplekje.nl) of het contactformulier in te vullen. Of plaats direct voor je school een bestelling, krijg 10% korting met de kortingscode "scholen" bij bij bestellingen vanaf 150 euro.

© 2015 - 2024 mijnwerkplekje-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel