• Getalwaaier basis 0-1000
  Getalwaaier basis 0-1000

  Inzicht in de getalstructuur - Uitspreken grote getallen - Losse cijfer kaarten -Getalwaaier

  € 7,50
 • Getalwaaier basis (30 stuks)
  Getalwaaier basis (30 stuks)

  Inzicht in de getalstructuur - Uitspreken grote getallen - Losse cijfer kaarten -Getalwaaier

  € 198,00
 • Getalwaaier groot
  Getalwaaier groot

  Inzicht in de getalstructuur - Uitspreken grote getallen - Losse cijfer kaarten -Getalwaaier

  € 13,95
 • Getalwaaier aanvulset grote getallen
  Getalwaaier aanvulset grote getallen

  Getalwaaier aanvulset voor getalwaaier basis - Uitspreken grote getallen

  € 6,95
 • Flip-over Grote getallen/Breuken-Decimalen-Procenten
  Flip-over Grote getallen/Breuken-Decimalen-Procenten

  OPBOUW GROTE GETALLEN - NOTATIE - UITSPRAAKMet de grote Flip-over met ringband maak je grote getallen en breuken, decimalen en procenten visueel en nog meer inzichtelijk.

  ∙ De flip-over is dubbelzijdig te gebruiken.
  ∙ Grote…

  € 34,95

GROTE GETALLEN LEREN MET DE GETALWAAIER

De getalwaaier en de flipover grote getallen van mijnwerkplekje handige hulpmiddelen voor basisschoolleerlingen om inzicht te krijgen in grote getallen. Het leren van grote getallen kan een uitdaging zijn voor kinderen, vooral omdat ze niet altijd weten hoe deze getallen geschreven en uitgesproken moeten worden. De materialen werken met het DHTE schema en de kleuren van Montessori. 

Visuele ondersteuning - getalwaaier - Flipover grote getallen

De getalwaaier is een visueel hulpmiddel dat bestaat uit kaarten van cijfers, beginnend bij één en oplopend tot wel duizenden of tot een miljoen. Door de kaarten te leggen of in elkaar te schuiven kunnen kinderen zien hoe het patroon van de cijfers verandert naarmate het aantal groter wordt. Dit helpt hen om een beter begrip te krijgen van hoe grote getallen zijn opgebouwd.

De flipover is een getalwaaier die handig op tafel kan worden gezet en als instructiebord kan worden gebruikt. Ook hier kun je de getallen opbouwen en gelijk meelezen hoe je de getallen uitspreekt. Met de getalwaaier en ook met de flip-over grote getallen kan de leerkracht, maar ook de kinderen hun eigen grote getallen construeren en oefenen met het uitspreken ervan.

De combinatie van de visuele ondersteuning van de getalwaaier en het praktische gebruik stellen leerlingen in staat om op een interactieve manier meer grip te krijgen op grote getallen. Ze kunnen experimenteren met verschillende combinaties en patronen van cijfers, en leren zo al doende hoe ze grote getallen kunnen schrijven en uitspreken. Het inzicht in grote getallen is niet alleen belangrijk voor het vak rekenen, maar ook in het dagelijks leven. Het helpt kinderen om financiële situaties te begrijpen, zoals het lezen van prijzen, bijvoorbeeld huizenprijzen. 

Grote getallen

Het leren van grote getallen is een essentiële vaardigheid voor basisschoolleerlingen. Het stelt hen in staat om complexe situaties te begrijpen en effectief deel te nemen aan de wereld om hen heen.

Ten eerste is het begrip van grote getallen van groot belang in het dagelijks leven. Kinderen komen voortdurend in aanraking met getallen die ver boven hun eigen leefomgeving liggen, zoals onze jaartelling, prijzen van een computer of bijvoorbeeld auto’s. Een goed begrip van grote getallen stelt kinderen in staat deze informatie te interpreteren en ermee om te gaan.

Daarnaast is kennis van grote getallen cruciaal bij het omgaan met financiën. Kinderen moeten leren hoe ze geld kunnen tellen en prijzen kunnen vergelijken. Het begrijpen en kunnen hanteren van grote getallen vormt de basis voor financiële geletterdheid. Door grote getallen te leren schrijven en uit te spreken, wordt hun vermogen om problemen op te lossen en logisch te redeneren versterkt.

Kortom, het leren van grote getallen is van groot belang voor basisschoolleerlingen. Het stelt hen in staat om de complexe wereld om hen heen beter te begrijpen en effectief deel te nemen aan verschillende aspecten van het leven. 

Notatie en uitspraak van grote getallen

Het correct kunnen schrijven en uitspreken van grote getallen is een belangrijke vaardigheid die leerlingen moeten ontwikkelen. Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, kan het uitspreken van getallen met zeer veel cijfers soms lastig zijn. Denk maar aan 54, je spreekt eerst de 4 uit maar je schrijft eerst de 5. Veel kinderen draaien hierdoor getallen om. Ouders en leerkrachten spelen een cruciale rol bij het aanleren en versterken van het schrijven en uitspreken van de grote getallen.

Om leerlingen te helpen bij het leren uitspreken van grote getallen, kan de Getalwaaier en de Flip-over Grote Getallen als handige tool worden ingezet. Zowel de getalwaaier en de flipover werken met het D-H-T-E schema. Aan elke waarde is een kleur gekoppeld en onder elke cijferkaart staat het getal uitgeschreven. Zo zien kinderen de waarde van de afzonderlijke kaarten, maar kunnen ze ook het grote getal uitspreken. Hoe zeg je grote getallen is iets wat we vaak horen.  Bij hardnekkige problematiek adviseren wij altijd eerst het getal te leggen en daarna met hulp van de getalwaaier het getal op te schrijven. De leerling ziet dan direct ook hoe ze het getallen uitspreken.

Contact

Wil je graag meer informatie over het rekenmateriaal van Mijn Werkplekje? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.

© 2015 - 2024 mijnwerkplekje-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel