• Getallenlijnmat 1-20 (5-structuur)
  Getallenlijnmat 1-20 (5-structuur)

  Getallenlijnmat tot 20 met de 5-structuur in de kleuren en opbouw van het kralrenrek. De mat van vinyl is 3 meter. Nu met GRATIS wisbordje getal van de dag.

  € 34,95
 • Getallenlijnmat 1-20 (even en oneven)
  Getallenlijnmat 1-20 (even en oneven)

  Getallenlijnmat tot 20 met de even en oneven cijfers. De mat van vinyl is 3 meter en kan overal gebruikt worden. Nu met GRATIS wisbordje getal van de dag

  € 34,95
 • Getallenlijnmat 0-100 (10 structuur)
  Getallenlijnmat 0-100 (10 structuur)

  Getallenlijnmat 0-100. De vinylmat is 5 meter en makkelijk uit te rollen. Nu met GRATIS wisbordje 100-veld huisje.

  € 34,95

GETALLENLIJNMATTEN - BEWEGEND LEREN

Getallenlijnmat in groep 1 en 2

Veel kinderen hebben moeite met de opbouw en het schrijven van cijfers, dit zijn vaak de beelddenkers en de kinderen met dyslexie. Visuele ondersteuning helpt deze groep kinderen met het inprenten van getallen. De getallenlijnmat en rekenmatten, van Mijn Werkplekje vaak ook leermatten genoemd, kunnen voor deze groep kinderen erg helpend zijn. De getallenlijn matten 1-20 is een rekenmat 20x300 cm bedrukt op  afwasbaar pvc doek (510 grams).  De getallenlijn tot 20 is er met de 5-structuur en met de even en oneven cijfers. 

Begin  op tijd met het aanbieden van de getallenlijn in groep 1 en 2. We zien dat de getallenlijnmat tot 20 veel als  leermat ingezet wordt bij de kleuters. Spring, speel en leer met de getallenlijnmatten. Kinderen bewegend laten leren is een bewezen methode. Door meerdere zintuigen te gebruiken wordt de informatie beter opgeslagen in het kinderbrein. Als kinderen het getalbeeld goed ingeprent hebben zullen ze minder moeite hebben met het schrijven van de cijfers in groep 3. Enkele kinderen blijven echter moeite houden met het getalbeeld en de wijze van schrijven. Voor deze kinderen is het handig om een getallenlijnsticker op hun tafel te plakken.

Getallenlijnmat tot 20, even en oneven cijfers

Het begrijpen van even en oneven cijfers is een belangrijk concept in het rekenonderwijs. Het helpt kinderen bij het begrijpen van de eigenschappen van getallen en hoe ze kunnen worden gesorteerd. De getallenlijnmat tot 20 is een geweldig hulpmiddel om kinderen te helpen bij het visualiseren en begrijpen van even en oneven cijfers. Op deze mat worden alle nummers tot 20 geplaatst, waarbij de even cijfers in een wit vlak worden weergegeven en de oneven cijfers in een rood vlak. Door te werken met de getallenlijnmat, kunnen kinderen actief bewegen om te ontdekken welke nummers even zijn (zoals 2, 4, 6, etc.) en welke nummers oneven zijn (zoals 1, 3, 5, etc.). Ze kunnen springen van het ene nummer naar het andere op de mat om zo patronen te ontdekken en volgorde te begrijpen. 

Een leuke activiteit die kan worden uitgevoerd met de getallenlijnmat is dat kinderen in paren samenwerken. Het eerste kind gooit een dobbelsteen of trekt een kaartje met een aantal erop. Vervolgens springt het kind naar het juiste aantal op de mat (bijvoorbeeld, als ze '4' hebben gekozen springt hij/zij naar '4'). Het tweede kind bepaalt dan of het gekozen nummer even of oneven is en geeft het antwoord. Op deze manier oefenen de kinderen niet alleen met het herkennen van even en oneven cijfers, maar ook met samenwerken en communiceren. 

Een andere leuke activiteit om uit te proberen met de getallenlijnmat is een estafette race. Verdeel de klas in twee teams en plaats de getallenlijnmat aan de andere kant van het lokaal voor elk team. Het eerste kind van elk team begint bij het nummer '1' en springt vervolgens naar het volgende nummer. Het kind moet dan bepalen of dit nummer even of oneven is voordat hij/zij doorgaat naar het volgende nummer op de mat. Het team dat als eerste alle nummers tot 20 heeft bereikt, wint de race. 

Door actief bezig te zijn met springen, bewegen en tellen op de getallenlijnmat tot 20, zullen kinderen plezier hebben terwijl ze hun rekenvaardigheden ontwikkelen. Ze zullen patronen herkennen, volgorde begrijpen en zelfs verbanden leggen tussen even en oneven cijfers. Kortom, door gebruik te maken van de getallenlijnmat tot 20 kunnen we op een leuke en interactieve manier werken aan het begrip van even en oneven cijfers bij kinderen uit groep 2 en 3 van de basisschool. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen aan de slag gaan! 

Getallenlijnmat tot 100

Nieuw is onze getallenlijnmat van  tot 100,  De getallenlijnmatten zijn uit te rollen en zowel binnen als  buiten te gebruiken. Voor leerlingen die hier veel moeite mee hebben is er ook de getalwaaier van Mijn Werkplekje, de getalwaaier helpt ook nog met het uitspreken van het getal. 

Contact

Wil je graag meer informatie over het rekenmateriaal van Mijn Werkplekje? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen. Bij de getallenlijnmatten ontvangen je gratis een wisbordje getal van de dag of het 100-veld huisje.  Bestel nu!

© 2015 - 2024 mijnwerkplekje-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel