REKENMATERIAAL KOPEN

Voor ernstige rekenproblemen heeft Mijn Werkplekje visueel rekenmateriaal ontwikkeld. Het is een feit dat veel kinderen rekenproblemen ervaren, omdat ze geen overzicht krijgen en hierdoor vervolgens ook geen inzicht krijgen. Visueel rekenmateriaal zal helpen bij het vinden van overzicht, waardoor je rekenen weer inzichtelijk voor jezelf kunt maken en de juiste stappen kunt zetten! Wanneer je deze stappen zelf kunt maken, spreken we van automatiseren. Automatiseren is de basis voor de rekenontwikkeling. Als dit fundament stevig is, kun je verder bouwen en werken aan het memoriseren.

Getallenlijnmat - rekenmat - getallenlijnstickers 

Onze getallenlijnmat en rekenmatten, vaak ook leermatten genoemd, zijn een paar van onze nieuwere producten. Beide producten zijn ook zeker geschikt voor het ondersteunen van bewegend leren. Het leren splitsen tot 10 is de basis voor het rekenen tot 10. Hiervoor zijn de splitshuisjes door ons ontwikkeld. Kinderen oefenen hier met het splitsen, maar krijgen ook het overzicht wat ze hiermee kunnen. Met elke splitsing kun je direct 4 sommen maken. Naast de splitshuisjes zijn hiervoor ook de wisbordjes met het getal van de dag goed in te zetten. De getallenlijn tot 20 is er met de 5-structuur en de even en oneven getallen, dit wordt op de getallenlijnmat visueel gemaakt. Nieuw is onze getallenlijnmat van  tot 100,  deze getallenlijnmat is uit te rolen en overal te gebruiken. Een passend product zijn de getallenlijnstickers voor op de tafel, getallenlijnstickers 0-20 met de 5 structuur, getallenlijnsticker 0-50  met de 10 structuur,  getallenlijnsticker 0-100 met de 10 structuur en de getallenlijnsticker van 0 tot 1000. 

Tafels leren - tafelboekjes - tafelstrook - lege tafelkaart

Het leren van tafels is vaak een hardnekkig probleem. Veel kinderen hebben moeite met het leren van de tafels. Met de kleurenmethode (rood, groen, oranje) kun je kinderen overzicht en inzicht geven en kunnen ze ook de tafels leren. Dit kan met de tafelstrook of de flitskaarten. Voor sommige kinderen werkt het beter om de tafels op een creatieve manier te leren, hiervoor hebben we de tafelster ontwikkeld. Om niet afhankelijk te worden van een tafelkaart, hebben wij lege tafelkaarten op een wisbordje ontwikkeld. De tafelkaart moet eerst ingevuld worden, voordat er gebruik van kan worden gemaakt. Ons nieuwe product zijn de tafelboekjes van 1 tot 10. Hier oefen je de methodische manier van tafels die ook in de lessen op school voorkomen. Door hier steeds mee te oefenen, kun je sneller automatiseren en vervolgens memoriseren!

Oefenklok kopen

Ook leren klokkijken kan als iets lastigs ervaren worden. Door het klokkijken te oefenen met twee kleuren op een wisbordje, wordt er meer steun en overzicht geboden. Als je eerst oefent met het leren van analoog klokkijken, kun je vervolgens de stap maken naar de digitale klok!

Rekenen met hulp van een wisbordje, opzoekkaarten breuken en procenten

Heb je moeite met breuken en procenten? Of heb jij, als leerkracht of ouder, te maken met leerlingen of kinderen die hier moeite mee hebben? Dan is het zeker aan te raden om de opzoekkaarten van Mijn Werkplekje te gebruiken. Deze opzoekkaarten hebben wij ontwikkeld zodat er met kleuren gewerkt kan worden tijdens het oefenen met breuken en procenten. Voor elke bewerking is een opzoekkaart gemaakt. Er kan direct op de wisbordjes geoefend worden met de gekleurde whiteboardstiften die meegeleverd worden. Ook is er sinds kort de flip-over die aansluiten bij de opzoekkaarten, maar ook bij de grote getallen.

Getal waaier kopen

Hoe groter het getal, hoe moeilijker het vaak wordt om het uit te spreken. De getalwaaier die wij ontwikkeld hebben helpt dan ook bij het uitspreken van grote getallen. De getalwaaier kan ook los gebruikt worden en werkt met de kleuren van Montessori. Sinds kort hebben we hierbij de flip-over grote getallen, handig voor de instructiemomenten. De flip-over is tweezijdig en kan ook ingezet worden voor breuken en procenten. 

Contact

Wil je graag meer informatie over het rekenmateriaal van Mijn Werkplekje? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.

 

 

© 2015 - 2023 mijnwerkplekje-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel